
Matcha Cheesecake (sütés nélküli) Frissítő, krémes süti egyszerű elkészítéssel.
Ha szereted a könnyed, mégis különleges desszerteket, akkor ez a matchás sajttorta garantáltan el fog varázsolni. Krémes, lágy, üdítően zöld, és ami a legjobb: nincs szükség sütőre! A japán matcha tea különleges aromája tökéletesen harmonizál a krémsajt lágy ízével, a ropogós kekszes alappal pedig minden falat egy igazi élmény lesz.
Ez a süti ideális választás nyári napokra, amikor valami hűsítő finomságra vágyunk, de nem szeretnénk a meleg konyhában tölteni az időt. Ráadásul az elkészítése sem igényel profi cukrász tudást – csak néhány hozzávaló, egy kis keverés, hűtés, és már élvezhetjük is.
A kekszes alap ropogós textúrát ad a süteménynek, míg a tejszínes-matchás krém réteg tökéletesen selymes, lágy, és enyhén édeskés – éppen annyira, hogy ne legyen túl tömény. A zselatinnak köszönhetően szépen szeletelhető, mégis könnyed marad.
Frissítő, krémes süti egyszerű elkészítéssel.
Hozzávalók:
- 200 g keksz (pl. zabkeksz)
- 80 g olvasztott vaj
- 400 g krémsajt
- 200 ml tejszín
- 100 g porcukor
- 2 tk matcha por
- 1 tk vanília kivonat
- 6 g zselatin + 3 ek víz
Elkészítés:
- A kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, nyomkodd egy tortaforma aljába.
- A zselatint áztasd be 3 ek vízbe, majd melegítsd fel.
- Keverd el a krémsajtot, cukrot, matchát, vaníliát, majd öntsd hozzá a zselatint.
- Verd habbá a tejszínt, és óvatosan forgasd bele.
- Öntsd a kekszes alapra, simítsd el, hűtsd min. 4 órát vagy egy éjszakát.
Tálalási tipp: A kész matcha cheesecake-et díszítheted extra matcha porral, fehér csoki forgáccsal, friss bogyós gyümölcsökkel vagy akár ehető virágokkal is, ha ünnepibb megjelenésre vágysz.
Ez a sütemény nemcsak finom, de látványos is – ideális választás lehet vendégváráshoz, ünnepléshez vagy csak egy kis önkényeztetéshez. Próbáld ki, és élvezd a japán ízvilág és a klasszikus sajttorta tökéletes fúzióját – sütés nélkül, egyszerűen, frissen!