Matcha - A japánok zöld „aranya”
Púderszerű, finom porrá őrölt zöld tea, amit szüretelés előtt, 2-4 héttel beárnyékolnak, ezáltal még inkább megőrzi értékes tápanyagait és egyben kialakul egyedi, mással össze nem téveszthető markáns zöld színe.
A matcha és a klasszikus zöld tea ugyanabból a növényből származik, de a matcha mégis más. Az egyik fő különbség a szálas teák és a matcha fogyasztása között, hogy a matcha-nál majdnem a teljes levelet porrá őrölve elfogyasztjuk, a szálas teából pedig egy főzetet készítünk amit leszűrünk.
De miért lett olyan felkapott a matcha? Mert egy igazi vitaminbomba! Egy csésze matcha tea 10 csésze zöld tea erejével ér fel! Tartalmaz: A, B1, B2, B6, C és K vitamint kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat. A matcha levelei a tartalmazzák a legmagasabb antioxidánst a világon.
Mindennap egy matcha az orvost távol tartja! Milyen igaz is ez a mondás, hiszen semlegesíti a testben lévő szabadgyököket, harcol a sejtkárosodás ellen, javítják az immunrendszer működését. A rendszeres matcha fogyasztás fokozza az anyagcserét és növeli az edzés során elégetett zsírt és kalória mennyiségét, hatóanyagai elősegítik a regenerálódást nagy intenzitású edzés után. Napjainkig is az Uji tea az egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező az összes termőhely közül.
Matcha por, de honnan szerezzek be? Kizárólag teljesen megbízható helyről, származási helye Japán legyen, azon belül is Uji-ból, hiszen napjainkig is az Uji és közvetlen környezetében termesztett tea az egyik, hanem a legnagyobb presztízzsel rendelkező az összes termőhely közül. A Matcha Tsuki matcha porai kiváló és prémium minőségűek és egyenesen a matcha Mekkájából, Uji-ból érkeznek!